Kirándulás London-ban: Egy félig hirtelen ötlettől vezérelve még anno július idusán (15-én) elvonatoztunk London-ba, hogy ott majd jól eltöltjük az időt - kiegészülve Jucc unokatestvérével, Lacccival. Kis késéssel meg is érkezett a Waterloo pályaudvarra, ahonnan elsétáltunk a London Eye-on keresztül a Westminster hídig. Utunk során 1-2 kivétellel hülyébbnél hülyébb mutatványosok követték egymást.

Vettünk egy londoni kombinált városnéző jegyet, mert a Juccanó nagyon szeretett volna ilyet. :) 24 órán keresztül érvényes a jegy a 3 különböző körútvonalon közlekedő, egymást 10 percenként követő emeletes buszokra, és a félóránként közlekedő sétahajókra. Elbuszoztunk a Tower Bridge-ig, ahol átszálltunk a hajóra, amely Greenwich-ben kötött ki velünk. Megnéztük a szokásos 0. hosszúsági kört, majd estebédeltünk egy spanyol étteremben. Visszahajóztunk a belvárosig, aztán különböző céloktól vezérelve meglátogattuk gyalogosan a Trafalgar Square-t, Piccadily Circus-t.

 

Ezután jött az őrült ötlet, hogy nézzük meg a Transformers 2-t az IMax-ben. Így is tettünk, csak így buktuk az aznapi retúrjegyünket, és necces volt, hogy mit teszünk majd a mozi és a másnapi legkorábbi vonat között. Persze mondanom sem kell, nem ijedtünk meg, a mozi baromi jó volt és utána is jól alakultak a dolgok. Laci barátaihoz éjszakaibuszoztunk, ahol másnap felkelve úgy köszöntött minket az ottlakó magyar lány, mintha legalábbis egy körúti lakásban ébredtünk volna mindannyian. Ellenben Gyuri az órásmester még reggelivel is próbált minket marasztalni, de ellenáltunk a kísértésnek, nem akartunk zavart kelteni. Lacitól elköszöntünk, és innentől édeskettesben folytattuk a kirándulást.
Mint már említettem 24 órás volt a jegyünk, és ezt ki is használtuk. Még éppenhogy fel tudtunk szállni egy buszra az érvényességi időn belül (bár azért sportot nem űztek a jegyellenőrzésből, de jobb volt biztosra menni), amely busz menet közben csúnyán eltévedt, de végül megtalálta a "sárga köves utat" és egy óriási, kb 3 órás utazás után leszálltunk Waterloo-nál, és visszavonatoztunk kis otthonunkba.

 

Újdonságok a szobában: hát, hirtelen nagyon megszaladt az újdonságokból lakberendezés terén...

  • Polcok: kellett a pluszhely, most már tudjuk hova tenni a különböző fürdőszobás dolgokat, virágokat és egyéb apróságokat

  • Új, 55cm-es sík képcsöves sztereó TV
  • XBox 360 és Wii (imádjuk!!) Használtan vettük, 1 év garanciával és több mint 10 játék figyel már a polcon.

  • Freview box: erre nem tudok sajnos (még) magyar szót, de a lényege az, hogy itt már elindult a digitális műsorszolgáltatás (az analóg 2-3 éven belül meg is szűnik), és több mint 60 csatornát és 23 rádióadást tudunk fogni mindenféle havidíj nélkül. (Ez nem tudom mikor indul el otthon, de a kábeltv lobbik és az elavult médiatörvény nem igazán segítik elő azt, hogy az otthoni m1-rtlklub-tv2 hármason kívül több minden legyen a levegőben. Csitt!)
  • Tükörgömb: egy mini, csak a hangulat miatt.

  • Digitális óra: a régi tv-ben volt, de az már elköltözött a "bútorraktárba".

 

Látogatás Crawley-ban: az egyik esőmentes szabadnapon volt ilyen is. Ez a város arról nevezetes, hogy itt innen nem messze dolgozik Ádám és Tomi. Ádám végig dolgozott, sajnos még a split-jében sem sikerült vele találkozni, mert elmentünk a szabadnapos Tomival enni-inni. Vicces volt egy olyan helyet látni, ahol magyar a chef, a pincérnő, egy másik részmunkaidős pincérnő plusz Tomi és Ádám.

 

Staff-os mulatás: a korbbiakkal ellentétben mostanában egész jó a hangulat és összetartó a bagázs. Egy nagy 7 személyes taxival bevitettük magunkat Basingstoke-ba és beitaloztunk egy olcsó, ám annál zsúfoltabb helyen. Kb éjféltől fél 2-ig voltunk ott, és időről időre egyre kevesebben voltak. Majd gondoltuk átmegyünk a másik tervezett helyre, ami már disco volt, és fél 2-kor azt mondta a biztonságis srác, hogy már nem mehetünk be, mert zárnak. Hehe, otthon ekkor még sorbanállnak az emberek... Az óccsó helyre sem kaptunk már bebocsájtást, így visszautaztunk.
A következő közös terv majd pár nap múlva lesz egy közös, zárás utáni grillezés...

A bejegyzés trackback címe:

https://livein.blog.hu/api/trackback/id/tr571288666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mfagnes 2009.08.04. 22:20:40

Örülök, hogy sikerül kihasználnotok az eső mentes napokat. További jó kirándulgatásokat! A grillezéshez jó étvágyat! (gondolj közben a Bp-i "pácolt husis" partikra...)

vtibike 2009.08.05. 11:13:43

Hy!

Na mar vartam az uj hireket, mert regota az otthoni toltott 2 hetet tudtam csak olvasni. Jo lehetett a londoni tura, megdobbant a kicsi szivem mikor lattam sok tavalyi kedves helyemet. Cak Tomiekat latogattatok meg? Engem mikor fogtok he-he-he

4ndris 2009.08.07. 13:01:12

Sziasztok
Nagyon tetszett a beszámoló, érdemes volt várni rá...! Még sok ilyet.

Menorqin 2009.08.18. 23:30:53

Hy!
A tv már itt is digitális, július 1-vel megszünt teljesen az analóg adás, így azért a dekóder eladásból egy-két ember jól megszedte magát nem is beszélve a megnövekedett lcd tv-k utáni keresletről. Hogy mikor lesz ilyen otthon hmmm. Inkább azt kérdezem mikor lesz az hogy a fiatalok nem kényszerülnek külföldön munkát vállalni ahhoz hogy egyről a kettőre jussanak...ezen a napon én leszek az első aki jelentkezik munkára.

Gabeszbacsi 2009.09.08. 22:38:24

szeptember 9 van mingyá, hol az augusztusi beszámoló?????
tessék belehúzni!!!!!!

:-)))
süti beállítások módosítása