Gabesz kérésére :)
(a bejegyzés már kész volt, csak még a képeket variáltuk, ezért publikáltuk csak ma, vagyis 11-én)

Hihetetlen, de ez is Anglia!

Végre ide is eljött a nyár, ugyan csak 1 napra... de szerencsére a szabadnapunkra esett. Előtte már napokkal hallottuk, h tikkasztó hőség, meg hőségriadó várható! Maximum 30 fok - ez itt már igazi kánikula. Szóval elautókáztunk Bournemouth-ba a homokos tengerpartra. Egész közel volt, csak az óriási forgalom miatt a kb másfél órás utat bő 2 óra alatt tudtuk le (olyan volt a forgalom mint egy melegy nyári vasárnap este Budapest felé az M7-esen, csak itt szerdára esett) és további 1órán át kerestünk parkolóhelyet. Végül ingyen parkoltunk, közel a parthoz.

 

Ezek szó szerint csak ladikok voltak a többihez képest

Ahogy sétáltunk a partra, egyre izgatottabb voltam, hiszen rég nem jártam igazi tengerparton (3éve Korfun) és őszintén nem is gondoltuk volna, hogy ennyire szuper lesz.

 

 Mindenki ilyen színes szélfogóval tolta

 A helyi Miccs Bjúkenen

 

 Bícs

Rengeteg ember a beach-en és a vízben. Mi meg a fürdőrucit is itthon hagytuk, mondván nem lesz rá szükség - ezt a problémát aztán gyorsan orvosoltam egy új darabbal. :)

 

Nap(fürdő)ruha

 Szaladó kutya

 Barátkozó kutyák

 Nem is nyaraló, inkább csak egy konhyahelyiség

 

 Fish&Chips, Jégkrém, kisbolt

Valódi nyaralás volt ez a nap: sok-sok napozással, pici fürdéssel (térdig) a 17fokos (!) vízben, jégkrémmel és a végén képeslap-vásárlással. :) Sajna a hazaút több mint 3 órásra húzódott (ebből az első 25 km-t kb 2 óra alatt) pici pihenővel, hiszen mindenki ugyanazt a pályát választotta hazafelé, szóval sokat kellett araszolnunk a forgalomban. De ezt leszámítva, angliai kalandunk egyik LEGJOBB szabadnapja volt ez a kiruccanás.

 

Ennyire kék volt az ég!

 

Kerti parti

A múltkor beharangozott esti sütögetés sem volt rossz. Természetesen Peti, mint a főszervező kiplakátolta a hírt a konyhában, majd összeszedte a bevásárlásra a pénzt, és az előző nap megvettünk mindent a Morrisons-ban. Széles választékot tálaltunk és még egy kis welcome drinkre is futotta a közösből. Menü: hamburger, kolbász, steak, lazac, köretként sok-sok finom saláta és szósz. Italok: a megszokott sör, bacardi és bor mellé nagy adag Pimm's-et készítettem. Ez az angolok népszerű nyári itala. Igazából egy koktél, pontosabban egy bólé-féle: Pimm's (fűszeres, citrusos likőr) sok limonádéval, és rengeteg féle gyümölccsel, úgy mint narancs, citrom, lime, eper, mentalevél és meglepően uborka-darabok is ízesítik. Nekem nagy kedvencem lett és a többiek sem panaszkodtak.
Az eredetileg csak kollégákat invitáló bulira, végül kevés kolléga és pár külsős emberke érkezett, azért jól éreztük magunkat. Carolyn-nal, a férjével, Tommal és Kasiaval (lengyel leányzó, Tom szerelme, a nyári szünetben dolgozott velünk) hajnali 3ig beszélgettünk, melegedtünk a grill mellett.

 

 

 

 

A személyzet dologhoz még annyit, hogy volt idő amíg borzalmas volt itt a viszonyunk a kollégákkal, ez mostanra azért javult. Sőt, azon kollégák, akikkel javult, egy részük már el is ment innen, vagy éppen nagyon elvágyódnak innen. Tehát a hullámvasút most éppen kicsit lefelé ível ezügyben. Volt idő, hogy nem is hittük volna, hogy majd a munkatársakkal fogunk zárás után mulatni menni - ennek ellenére ez megtörtént 3 alkalommal is és többé-kevésbé jól is sikerültek.

Ui: hamarosan extrém bejegyzés várható, hiszen kértünk pár szabadnapot szeptemberre, amikor is ellátogatunk ******-ba!!! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://livein.blog.hu/api/trackback/id/tr911357021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabeszbacsi 2009.09.12. 13:14:49

de ehhez a "hamarosan"-hoz ugye nem kell 4-5 hetet várni?? :-)))))
nekem elkezdődött a tanítás, 2hetente 56 órám, 11 osztályom, és kb. 350 diákom van, ami kicsit soknak mond6ó.... de majdcsak belejövök.

majd írok ímélt, ha levegőhöz jutok, addig is legyetek yóóóók!!

vtibike 2009.09.13. 11:59:02

Helllooooooo

Juci&Peti valljátok be őszintén valami egzotikus szigeten töltöttétek az egész nyarat azért nem jelentkeztetek julius óta.
Amugy tényleg nagyon furcsa Angliában ilyen képeket látni, és hogy még jo időtök is volt, plusz szerencs

Gabeszbacsi 2009.09.30. 18:58:39

hellllllo-bellllllloooooo!!

tüüüüüüüüüütüüüütüütütütütü!!!
figyelem, figyelem!
elérkezett szeptember utolsó napja-estéje!
ez a legalkalmasabb idő az újabb (extrém) bejegyzés feltöltésére!!!!

:-)))))
süti beállítások módosítása